top of page
Szerző képeLakatos-Tóth Olivér

Mit Tartalmaz Warren Buffett Portfoliója?


Warren Buffett, akit gyakran úgy emlegetnek mint "Omaha Oracle"-je, a világ egyik legsikeresebb befektetője. A 2023-as év végére a Berkshire Hathaway befektetési vállalatának portfóliója körülbelül 348,19 milliárd dollár értékre tehető. Buffett befektetési filozófiája az értékalapú befektetésben gyökerezik, egy olyan stratégiában, mely alacsony áron keresi a papírokat (cégek részvényeit), mint amennyi azok valós értéke, és hosszú távon fektet be azokba.


Buffett portfóliója összpontosul pár nagy vállalatra, akik signifikáns növekedésen mentek keresztül az elmúlt évtizedeben. 2023 októberében például portfóliója 74%-át csupán öt részvény alkotta, az informatikai óriás Apple Inc. (AAPL) pedig dominánsan a portfólió 47,2%-át képezi.


Az utolsó frissítés szerint, 2023 júniusában a portfóliója top öt befektetése tartalmazta az Apple Inc. (AAPL), Bank of America Corp (BAC), American Express Co (AXP), Coca-Cola Co (KO), és Chevron Corp (CVX) részvényeket. (Lásd a képen)

Forrás: Gurufocus.com


További érdekes tartalmak közé tartozik a DaVita Inc (DVA), egy egészségügyi szolgáltató; a VeriSign Inc (VRSN), amely szoftver szektorban működik; a Citigroup Inc (C), egy jelentős bank; a The Kroger Co (KR), egy nagy élelmiszerlánc; és a hitelszolgáltató óriások Visa Inc (V) és Mastercard Inc (MA). Ezek az befektetések a technológiától a pénzügyi szolgáltatásokig, a fogyasztási cikkektől az egészségügyig terjedő szektorokat lefedik.


Warren Buffett befektetési filozófiáját és portfólió összetételét világszerte figyelemmel kísérik a befektetők, hogy betekintést nyerjenek a történelem egyik meghatározó sikeres befektetőjének stratégiáiba és gondolkodásában.

 

📈Kezdj el könnyen befektetni az InteractiveBrokers platformján keresztül.

(Fizetett Együttműködés)




Comments


OsztalékraHangolva

© 2023 Enigma Fund Management

Bármi kérdésed felmerült?

Keress minket bátran!

bottom of page