top of page
Szerző képeLakatos-Tóth Olivér

Új korszak kezdete a globális elektromos járműpiacon: Stellantis és Leapmotor




Az elmúlt napokban egy jelentős autóipari üzlet került bejelentésre: a Stellantis 21%-os részesedést szerez a Leapmotor nevű kínai elektromos járműgyártó startupban. A befektetett összeg 1,5 milliárd euró.


Ez a lépés a Stellantis számára egy új fejezetet nyit a kínai piacon, ahol korábban nem tudott jelentős piaci tulajdonrészt megszerezni. A Leapmotorral kötött megállapodás részeként egy új közös vállalat létrehozását is tervezik, amelynek célja a Leapmotor elektromos járműveinek globális értékesítése lesz​.




A megállapodás azt is tükrözi, hogy Kína milyen mértékben vált az elektromos járműtechnológia globális hatalmává. A közös vállalkozás keretében a Stellantis előreláthatólag előnyt kovácsol a Leapmotor alkatrészeiből és technológiáiból, és lehetőséget kap arra, hogy a Leapmotor járműveit Kínán kívül is gyártsa és értékesítse​.

Forrás: Rubber News

A globális autóipari szektor egyre inkább felismeri és értékeli Kína elektromos járműtechnológiai képességeit és ez nagyban megfogja határozni azt, hogy mi lesz az európai járműgyártás jövőjével.


 



コメント


OsztalékraHangolva

© 2023 Enigma Fund Management

Bármi kérdésed felmerült?

Keress minket bátran!

bottom of page