top of page
Szerző képeLakatos-Tóth Olivér

Baidu és a Meghiúsult Vásárlása




Baidu, Kína egyik vezető internetes keresőmotorja, nemrégiben felhagyott azzal a szándékával, hogy megvásárolja a JOYY tulajdonában lévő élő közvetítési szolgáltatást, ami 3,6 milliárd dollár értékű ügylet lett volna. Ez a döntés váratlan fordulatot jelentett a vállalat széleskörű stratégiájában, amelynek célja a bevételi források diverzifikálása volt.

A JOYY, egy jelentős social media vállalat, az élő közvetítési szolgáltatásával jelentős piaci részesedést szerzett. Baidu ebben a lehetőségben látta meg az ideális eszközt saját portfóliójának szélesítésére.

Az ügylet azonban nem jött létre. Baidu bejelentette, hogy a JOYY nem teljesítette az átvétel feltételeit, ami miatt a Baidu úgy döntött, hogy visszalép az üzlettől. Ez a döntés sok kérdést vetett fel a piaci szereplők és elemzők körében.


Ez a váratlan fordulat rávilágított arra, hogy a nagy tech vállalatok akvizíciós stratégiái gyakran komplexek és kiszámíthatatlanok. Baidu, amely igyekszik diverzifikálni és kibővíteni üzleti modelljét, valószínűleg továbbra is keresi azokat a lehetőségeket, amelyek hozzájárulnak a cég hosszú távú növekedéséhez és innovációjához.

 

📈Kezdj el könnyen befektetni az InteractiveBrokers platformján keresztül.

(Fizetett Együttműködés)




Commentaires


OsztalékraHangolva

© 2023 Enigma Fund Management

Bármi kérdésed felmerült?

Keress minket bátran!

bottom of page